17 Nisan 2012 Salı

gün değişti..



Keşke insan da yeni bir gün ile yeniden doğsa.. yeniden belirse içindeki mutluluk, enerji.. her yeni doğan güneşle yeniden aşık olsa dün aşık olduğuna, yeniden sevse dün sevdiğini; böylece ne en ufak bir sevgi eksilmesi olur kalbinde, ne de ilk günkü heyeceanı kaybolmuş olur. Kavga edecek sebepleri değil, aşık eden sebepleri görür her baktığında sevdiğine...

insanın bir şekilde neyi neden sevdiğini hatırlaması gerekiyor bazı dönemlerde. yoksa farkında olmadan yapılan hataların farkına varana kadar geçen süre, yıpratıcı oluyor herkes için.

16 Nisan 2012 Pazartesi

bugün içimden geçenler.2






oldun sen tamamdır.!

sadece birşeyleri yapmamı ya da ..gibi olmamı "istemekte" özgürsünüz. yapmak veya olmak "benim kararım" sonucudur.
ben, yaptıklarım ve yapacaklarımla oluyorum..





Kısıtlanmak istemezsin gidip saatlerce dolaşmak istediğin "o anlarda" kendini bağımlı hissedersin sorun çıkaracak sorumlulukların vardır. Senin sen olmanı sağlayan sorumluluk denilen olgular sana tek bir harfin değişmesiyle sorun olarak döner. Kaçamazsın... içinde kalır o istek hep! 


ve o an sen olmak istediğinden yapmak istediğinden çok uzakta hissedersin kendini. seni zorlar içinde bulunduğun durum yapman ya da olman için!

İşte o an karar verirsin. kararını verdiğin anda bulmuşsundur kendini,
öyle ya da böyle sen yapmışsındır seçimini, iyi ya da kötü sen olmuşsundur!

bugün içimden geçenler.


bugün içimden geçenler.

Tabiki günün pazartesi olmasıyla da çok ilişkili bir ruh halim var ama.. yinede insanın düşünmek için zamandan başka birşeye ihtiyacı yok.



Eğlence.

düşünce okuyamamak mükemmel birşey. insanlar haklarındaki düşüncelerini sen paylaşmadıkça asla bilemezler. yüzüne güler; "hımm.. evet çok güzel!" dersin ama içinden "zır delinin tekisin biliyormuydun?" diye düşünürsün! ve gülümsersin! eğlence budur!


Sen kendini bilirsin. ne hissettiğini, nelerın geçtiğini aklından, nasıl davranmak gerektiği konusunda kendini frenlersin ama, küçük falsolar! da verirsin. toparlamaya çalışırsın. başka bir dünyadan olduğunu hissetirmezsin. ve geçer gider. etkisinde kalmazsın. sadece düşünür ve gülümsersin...

10 Mart 2012 Cumartesi

En güzel uyku mor bir odada olur:) The most beautiful sleep is in the purple bedroom.

En huzurlu uyku en sevdiğiniz renk ile gözlerinizi kapatıp, orenk ile gözlerinizi açtığınız uykudur. Denenmiştir.:)
En sevdiğim renk ile oda tasarım örnekleri;




                   





 






9 Mart 2012 Cuma

Mor Sebzeler & Meyveler

 Yüksek antioksidan ve kanseri önleyen pigmentler içeren mor sebze-meyveler mutfaktaki son trend.






İngiltere’deki Sainsbury’s adlı market zincirinde geçen ay itibarıyla ‘Mor majeste’ adıyla satılmaya başlanan mor patates, pişirildiğinde de rengini koruyabilme özelliğine sahip. Şaşırtıcı olan bir bilgi de sözü geçen bazı sebzelerin asıl renklerinin özünde mor olması. Mesela ilk olarak M.Ö. 3000’de Afganistan’da ortaya çıkan ilk havuçların içi sarı, dışı mordu. Arap tüccarlar tohumlarını Asya, Afrika ve Arap yarımadasına yaydıkça havucun mor, beyaz, sarı, kırmızı, yeşil ve hatta siyahın farklı tonlarındaki çeşitleri ortaya çıktı. İlk turuncu havuçsa vatansever duygularla Hollandalılar tarafından yetiştirildi. Mor karnabahar da İtalya’da yüzyıllardır yaygın bir şekilde yetiştirilmekte. Alışılmadık görüntülerine rağmen bu sebzelerin lezzetinde bir fark yok. Trend Türkiye’de ne zaman oturur bilinmez ama bizim semt pazarlarımızda da kara/mor havuç satılmakta. Ufak ufak gözünüzü alıştırsanız iyi edersiniz zira yakında yemekler mor olacağa benziyor.
Kaynak: Radikal

Mavi-mor Sebze Faydaları
Patlıcan tokluk hissi verir ama şişmanlatmaz. Gerçek bir potasyum kaynağıdır. Potasyum, vücudunuzdaki fazla sodyumun atılmasını sağlar ve kan basıncınızın düşmesine yardımcı olur. Bu element, sağlıklı sinir hücreleri ve kaslar için de elzemdir. Mürdüm eriği kurusu mükemmel bir lif kaynağıdır. Magnezyum ve potasyum dolu bu yiyecek normal kan basıncını korumanıza yardımcı olur. Aktarlarda rahatlıkla bulabilirsiniz. Mavi yaban mersini ve diğer mavi-mor meyve ve sebzeler kanseri önlemeye yardımcı olduğu düşünülen flavonoidler içerir. Özellikle antosiyonin adı verilen flavonoidlerin güçlü antioksidan özelliklere sahip olduğuna dair kanıtlar bulunmaktadır ve yaban mersininde bu maddeden bolca vardır.
 © Derleyen: Sağlık Köşesi Ekibi (www.saglikkosesi.net)

8 Mart 2012 Perşembe

Mor Ayakkabı Modelleri!

















 




 
 


      
 
 
Ayaklarımız vücudumuzun tüm ağırlığını üstlenen destek noktalarıdır. Bu nedenle rahat ve iyi 
ayakkabılar seçmek, ayak sağlığı için çok önemlidir.

Ayakkabının malzemesi, taban genişliği, ayak ucundaki alanı ve üst kısmı kalitesini ve rahatlığını belirler. Bol veya sıkı ayakkabılar ayağınızın sağlığını bozabilir. Ayakkabı bileği tamamen sarmalı ve sarsılmasını önlemelidir. Bileği sarmasından kasıt ise sıkması değildir. Kenarından bir parmak girecek kadar boşluk ayağın rahat etmesi için yeterlidir.



Ayak sağlığı tüm genel sağlığımızı etkiler. Sürekli ofiste oturuyor, ayakta çalışıyor veya gün boyu toplantıdan toplantıya koşturmanız gerekebilir. Tüm bu yükün ağırlığını ise en çok ayaklarımız çeker. Ayaklarımız ağrıdığı takdirde belimiz, sırtımız ve bacaklarımız da rahatsızlığa yol açar.

Dümdüz tabanlı bir ayakkabıdan ziyade ayak şekline uygun, hafif topuklu bir ayakkabı tercih etmek önemlidir. Ayakkabının şekline ne kadar önem verirseniz verin, önceliğin sağlık olduğunu asla aklınızdan çıkarmayın. Sağlıklı ve kaliteli bir ayakkabı ile yüzlerce metre yürüseniz dahi hiç yorgun hissetmeyeceğinizi aklınızdan çıkarmayın!





















Asil renk!

Ben Bu rujdan İSTİYORUM!








Mor her aksesuara her ayrıntıya başka bir hava veriyor. Ortamdaki havayı değiştiriyor. Mor renk insana başka bir hava veriyor. Her ne kadar depresif renk kategorisine sokulmaya çalışılsada mor her zaman asaletin rengi olarak ben gibi mor severlerin çevresinde üstünde hayatında olmaya devam edecek.