17 Nisan 2012 Salı

gün değişti..



Keşke insan da yeni bir gün ile yeniden doğsa.. yeniden belirse içindeki mutluluk, enerji.. her yeni doğan güneşle yeniden aşık olsa dün aşık olduğuna, yeniden sevse dün sevdiğini; böylece ne en ufak bir sevgi eksilmesi olur kalbinde, ne de ilk günkü heyeceanı kaybolmuş olur. Kavga edecek sebepleri değil, aşık eden sebepleri görür her baktığında sevdiğine...

insanın bir şekilde neyi neden sevdiğini hatırlaması gerekiyor bazı dönemlerde. yoksa farkında olmadan yapılan hataların farkına varana kadar geçen süre, yıpratıcı oluyor herkes için.

16 Nisan 2012 Pazartesi

bugün içimden geçenler.2






oldun sen tamamdır.!

sadece birşeyleri yapmamı ya da ..gibi olmamı "istemekte" özgürsünüz. yapmak veya olmak "benim kararım" sonucudur.
ben, yaptıklarım ve yapacaklarımla oluyorum..





Kısıtlanmak istemezsin gidip saatlerce dolaşmak istediğin "o anlarda" kendini bağımlı hissedersin sorun çıkaracak sorumlulukların vardır. Senin sen olmanı sağlayan sorumluluk denilen olgular sana tek bir harfin değişmesiyle sorun olarak döner. Kaçamazsın... içinde kalır o istek hep! 


ve o an sen olmak istediğinden yapmak istediğinden çok uzakta hissedersin kendini. seni zorlar içinde bulunduğun durum yapman ya da olman için!

İşte o an karar verirsin. kararını verdiğin anda bulmuşsundur kendini,
öyle ya da böyle sen yapmışsındır seçimini, iyi ya da kötü sen olmuşsundur!

bugün içimden geçenler.


bugün içimden geçenler.

Tabiki günün pazartesi olmasıyla da çok ilişkili bir ruh halim var ama.. yinede insanın düşünmek için zamandan başka birşeye ihtiyacı yok.



Eğlence.

düşünce okuyamamak mükemmel birşey. insanlar haklarındaki düşüncelerini sen paylaşmadıkça asla bilemezler. yüzüne güler; "hımm.. evet çok güzel!" dersin ama içinden "zır delinin tekisin biliyormuydun?" diye düşünürsün! ve gülümsersin! eğlence budur!


Sen kendini bilirsin. ne hissettiğini, nelerın geçtiğini aklından, nasıl davranmak gerektiği konusunda kendini frenlersin ama, küçük falsolar! da verirsin. toparlamaya çalışırsın. başka bir dünyadan olduğunu hissetirmezsin. ve geçer gider. etkisinde kalmazsın. sadece düşünür ve gülümsersin...